Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Secția de judo de la Muncitorul Reșița a participat cu patru sportivi la Campionatele Naționale de U12 și U14! Bianca Mitrof, antrenată de Dan Păștean, a reușit să cucerească medalia de bronz la categoria de 36 de kg, la U12!

„Am fost la finalul săptămânii trecute la Campionatele Naționale de copii U12 și U14. Competiția a avut loc la Brașov, iar Muncitorul Reșița a participat cu patru sportivi. La U14 au participat Alexandru Burgu și Alexandru Bârță, unul la 38, celălalt la 42 de kg, iar la U12 am concurat cu Ciprian Burgu la 34 de kg și cu Bianca Mitrof la 36 de kg. Toți copiii s-au bătut bine, am avut un pic de handicap, în sensul în care cu pandemia nu am mai participat la competiții. Din cauza pandemiei și a lipsei banilor nu am reușit să mergem la concursurile la care ne-am fi dorit. De menționat faptul că Alexandru Bârță, la categoria lui de vârstă, a ajuns să se bată pentru medalie, dar din păcate, a pierdut meciul pentru finală și cel pentru bronz. Totuși, mă bucur că Bianca Mitrof a luat bronzul, specificând faptul că nu a pierdut niciun meci. Partida pentru accederea în finală a pierdut-o prin decizia arbitrului, meciul s-a terminat egal, iar soarta meciului s-a ales pe preferințe. Urmează pentru noi sâmbătă o competiție la Lugoj, unde vom participa la un memorial cu zece sportivi”, a declarat antrenorul Dan Păștean.

Bianca Mitrof, proaspătă medaliată cu bronz la Naționale, a spus: „Mi-a plăcut foarte mult acest concurs național, a fost destul de greu și îmi pare rău că am pierdut la decizie. Totuși, mă bucur că am luat medalie de bronz. Am avut cinci meciuri, dintre care pe patru le-am câștigat și unul l-am pierdut. Practic judo-ul de aproximativ trei ani și îmi doresc să devin campioană, sâ câștig cât mai multe medalii și cupe”.

De pregătirea sportivilor de la judo se ocupă Marica Șerban și Dan Păștean, iar antrenamentele au loc la sala de sport a Poliției. De precizat faptul că sportivii de la secția de judo de la Muncitorul Reșița continuă să aducă medalii de la competițiile naționale, în ciuda faptului că foștii sponsori au oprit finanțarea.

JCS-Ștefan Moraru