Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deputatul reşiţean susţinea ideea în contextul în care spunea că „în Caraş-Severin, coaliţia USL funcţionează foarte bine pe alocuri”.

Investiţiile pierdute ale Reşiţei, care au luat nu o dată calea Caransebeşului, au trezit discuţii în şedinţa de marţi, 28 ianuarie, a consiliului local de pe malurile Bârzavei. Şi-n loc să găsească o soluţie pentru ca afacerile să-nflorească în vechea Cetate de Foc, aleşii urbei s-au întrecut în discursuri „constructive” despre cine este cocoşul în Caraş-Severin. S-a spus că, de fapt, marile investiţii ale Caransebeşului nu aparţin acestuia, ci Buchinului. Dilema, însă, a fost parţial tranşată în instanţă, dar decizia nu este încă una definitivă.

Deputatul Ioan Benga, prezent în sală, a ţinut să sublinieze: „În Caraş-Severin, coaliţia USL funcţionează foarte bine pe alocuri”, explicând că Reşiţa are totuşi 71.000 de locuitori, adică dublu faţă de Caransebeş, şi că nimeni nu trebuie să uite că „ora exactă se dă de la Reşiţa!”.

Acesta este motivul pentru care, „în contextul regionalizării, voi propune ca oraşe să rămână doar cele care au peste 50.000 de locuitori! Restul să rămână comune!”, a mai spus Benga, numind câteva dintre „comunele” Occidentului. Cu alte cuvinte, pentru a-şi întări spusele potrivit cărora alianţa funcţionează foarte bine, dar pe alocuri, Benga îl vrea pe primarul investiţiilor, Marcel Vela, edil de comună.

Să înţelegem că, după domnul Benga, Reşiţa va deveni cel mai tare oraş din Caraş-Severin. Şi singurul…

Antoniu Mocanu

18 Comments

 1. In cazul asta noi orasenii lui Benga si Stepanescu o sa mergem la lucru in comuna !

 2. Normal ca investitorii merg la Caransebes. Acolo sunt scutiti ani buni de taxe cei care fac locuri de munca. La Resita Stepanescu vrea chirii astronomice. Mai nou legea redeventei este batuta de hotararea consiliului local in loc de 500 euro pe an chirie la 1500m2 nenorocitii de consilieri impreuna cu,, padurarul,, vor 5000 EURO.- RUSINE datorita incompetentei si aviditatea de spagi ,comisioane si,,caltabosi,, Resita este o fantoma muribunda ce va disparea in negura nepasarii.

  • Investitiile in jud Caras-Severin se fac pe tehnologie veche de 20 de ani. Procesul de manufacturare (handwork) este platit cu salariul minim pe economie, mai putin de 10% din personal au salarii medii 1.400 de lei iar 3% sar de 2.500 de lei. Este imposibil continuand astfel sa se mai poata achita pensiile si salariile bugetarilor in anul 2017. Pana atunci show.

  • Facilitatile fiscale nu se acorda dupa ureche de catre administratia locala. In momentul in care investitorii isi vor manifesta interesul ferm pentru localizarea în municipiul Resita, Primaria demareaza împreuna cu investitorii si Consiliul Concurentei procedurile de acordare a facilitatilor in baza prevederilor legale (OUG nr. 117/2006) si a prevederilor din Tratatul Comisiei Europene. Investitorii beneficiaza de bonificatia pentru plata impozitelor pe terenuri şi proprietăţi pana la finalul primului trimestru al anului în curs si au asigurate toate utilitatile. Terenurile din zona industriala-Valea Terovei pot fi doar concesionate în primii 5 ani, apoi existând posibilitatea de cumparare a acestora.
   Prins-a stabilit preţul de pornire al licitaţiei de concesiune la 0,35 Euro/mp/an (fara TVA). Documentati-va inainte sa aruncati cu acuzatii!

   • dar de ce pana acum nu a pus nimeni nici o fundatie???? DE ce norvegianul cu profile zincate a plecat… pentru ca fiind singur taxa de licitatie a fost 200000 euro. Pai daca era singur cu cine sa liciteze ..aaaa trebuiau bani la primarie.. ADEVARU este nu se vrea sa vina nimeni deoarece acest teren dupa 10 ani poate fi vandut de consiliul local si din surse neoficiale deja se stie ca v-a fi un cartier rezidential de vile pentru MAHARII RESITEI are apa,curent,drumuri gard …doar semn de zona a hotilor spagari si nesimtitii care au ruinat orasul RESITA lipseste.Poate se vor planta si copaci sa avem frunze verzi ca doar avem si padurar……

  • Aberatii a la gugulani! Nu percepe nimeni chirii pentru terenuri. De exemplu, in zona industriala terenul se concesioneaza pentru o perioada de 5 ani apoi se poate cumpara, la cerere, in urma negocierii directe. Pesemne ca va platesc bine „investitorii” sa va aflati in treaba si sa improscati cu noroi.

   • auzi desteptule am avut certificat de urbanism pe un teren de 1500m2 la moniom am fost singur la licitatie si pretul a fost de la 3euro/mp si au vrut 5000de euro pe an chirie le-m pus legea in fata si au fost transanti avem hotararea consiliului local -nu avem bani la buget. Eu vorbesc din propria experienta si vreu sa iti spun sunt niste nemernici .Am cheltuit destui bani si ma gandesc pe ce? Bani de spaga nu am….

 3. TARA ARDE SI BABA SE PIAPTANA! AU AJUNS PLAGIATORII DOCTORANZI DE DOI BANI SA SE CERTE PA BLANA URSULUI DIN PADURE FIINCA LA ALTCEVA NU SUNT BUNI!
  O SA NE MUTAM IN COMUNA ”CARANSEBES” SA FITI VOI DE VOI AICI SA VEDEM CINE O SA VA MAI SLUGAREASCA DACA TOTI SUNTETI POLITICIENI SI CONSILIERI!

 4. Se specifica in CV ul deputatului Ioan Benga ca a urmat cursurile Universitatii Timisoara intre 1981-1990 adica 9 ani. Poate daca nu venea Revolutia ar mai fi studiat si acum. 9 ani in loc de 4 (5). Cam aceasta este competenta politicianului Ioan Benga din orasul Resita.

 5. baran stelian marius Reply

  Of of ,mai domnule deputat sau ce esti ,pe mine sincer nu ma intereseza cum ai ajuns deputat si cine te a trimis pe la Bucuresti dar vad ca oxigenu de la capitala iti eclipseaza neuronu,cum sa ajunga pimaru Caransebesului la comuna ?va distrus el orasu si noi nu stim?eu am facut scoala la lic 4 in RESITA si pe atunci se putea vb de un oras frumos asta prin 1988,acum insa imi dau lacrimile sa vad distrusa cetatea otelului ,intrebarea este cine si de ce a dat cu Resita de pamint ?Va este ciuda ca edilu de la Caransebes vorbeste putin si se vede ce face pentru Caransebes?,asa ca stimabile domn foloseste de 3 ori pe zi apa rece ca poate ti sa incalzit rau de tot neuronu ca sa nu spun obosit.

 6. Văsâle a lu' tata Lae Reply

  Alo? Şoşgea? Vegeţi oameni buni că vi s-o rătăşit unu pră la Răşiţa. Luaţâ-vi-ţâ-l năpoi!
  Mulţam fain. Să trăiţi!

Adaugă comentariu