Bebeluşii vor primi iar lapte praf - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin va primi, în perioada următoare, fonduri pentru a demara achiziţia de lapte praf la nivel local. În acest an, s-a hotărât ca produsul să fie distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave – TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).

În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament.  Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.

Stocurile de lapte ale DSP Caraş-Severin

La data de 24 martie 2011, la nivelul DSP Caraş-Severin exista un stoc de 474,8 kg lapte praf, cantitate suficientă până la
sfârşitul acestei luni. Până la demararea noilor achiziţii, Ministerul Sănătăţii va redistribui cantităţile excedentare de la nivelul unor direcţii de sănătate publică la cele care au epuizat stocurile.

Anca Preda