Caraş-Severin, Romania

BĂUŢAR – Peste două milioane de euro vor fi investite în comună, în următorii ani, pentru alimentarea cu apă şi introducerea sistemului de canalizare.

În ceea ce priveşte alimentarea cu apă, proiectul este avansat, având şansa să demareze chiar în această toamnă. Finanţarea de aproape 1,5 milioane de euro este asigurată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În prezent, lucrarea se află pe SEAP, în plină licitaţie, urmând ca luna aceasta să se cunoască şi numele constructorului. „În maximum două săptămâni se va desemna şi câştigătorul. Au fost nouă înscrişi, şi au mai rămas patru, cinci dintre ei fiind descalificaţi pe parcurs. Dintre aceştia vedem cine are cea mai bună ofertă. Staţia de captare a apei o vom construi la Bucova, iar de aici se va pleca cu toate conductele spre Băuţar şi Cornişoru. Sperăm să începem anul acesta, căci legat de canalizare, mai avem de aşteptat pentru că abia în urmă cu trei luni s-a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării, iar acum lucrăm la proiectul tehnic. Dacă vom da peste o firmă serioasă, cred că, în cel mult doi ani, lucrările la apă ar trebui finalizate“, ne-a declarat primarul comunei Băuţar, Romulus Barbescu.

O altă lucrare scoasă deja la licitaţie vizează modernizarea şcolii gimnaziale din Băuţar, unde urmează să se facă o serie de intervenţii şi reparaţii. Vorbim despre schimbarea acoperişului, a pardoselii, a ferestrelor şi uşilor, despre zugrăveli şi izolaţii termice care, în final, vor spori confortul şcolarilor. Şi pentru că lucrările nu se vor încheia mai devreme de începerea noului an şcolar, primarul spune că elevii nu vor avea de suferit. „Având posibilitatea să mutăm copiii în altă şcoală, nu văd care ar fi problema. Nu avem ce face, este important că avem bani pentru această investiţie. Finanţarea ne este alocată tot de Ministerul Dezvoltării Regionale, cel care susţine şi asfaltarea mai multor drumuri. În total, 20 de kilometri. Cei mai mulţi sunt în Bucova, dar am încercat să cuprind asfaltarea în toate satele, pentru a nu exista discuţii printre localnici. În acest caz s-a licitat proiectul tehnic, iar câştigătoare sunt două firme din Timişoara şi Vâlcea. După ce şi aceşti 20 de kilometri vor fi gata, vom putea spune că peste 90% din comună este asfaltată“, a mai precizat edilul de pe Valea Bistrei.