Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Felix Borcean a semnat ieri un nou contract pentru renovarea unităților de învățământ din Caransebeș pe PNRR. De data aceasta pentru Liceul Tehnologic „Decebal”, fostul Liceu Mecanic din Pipirig!

În urma licitației de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, de renovarea energetică a liceului tehnologic se va ocupa asocierea JDA CONSULT (Lider)-LASTUN SRL-NEW BEGINING CONSTRUCTIONS COMPANY-CRISTITA, contractul semnat ieri având valoarea de 11.514.484,25 lei fără TVA. „Am semnat acest contract, suntem preocupați să modernizăm unitățile de învățământ din Caransebeș, avem și alte proiecte care vor veni pentru dotări. În scurt timp se vor desemna constructorii și pentru Grădinița PP4, Școala Generală 8, Școala Generală 2 și fostul internat de la Traian Doda, așa că în această primăvară demarează lucrări de amploare la unitățile de învățământ. În maxim doi ani întreaga rețea școlară va fi complet modernizată, astfel încât condițiile de educare ale elevilor din Caransebeș vor fi la cele mai înalte standarde.”, a precizat primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.

Lucrările vor demara, foarte probabil, în luna martie, după ce va fi predat amplasamentul. În acest sens, reprezentanții municipalității, cei ai constructorului și cei ai liceului se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a stabili detaliile programului de lucrări, în așa fel încât orele de curs să nu fie afectate.

Liceul Tehnologic „Decebal” va suferi schimbări majore prin renovarea generală a clădirii, izolarea termică a pereților exteriori și a planșeului, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare cu tâmplărie performantă energetic, montarea de sisteme de ventilare a aerului cu recuperare de căldură, sisteme de panouri fotovoltaice și de iluminat de tip LED.

JCS-R.M.