Caraş-Severin, Romania

Lucrătorii Poliţiei de Frontieră din Caraș Severin, sectorul Oravița, au oprit luni, 2 noiembrie 2009, în jurul orei 11, la punctul control de la Grădinari, un autoturism Skoda înmatriculat în Caraș Severin, în care se aflau un bărbat și o femeie.

Polițiștii au solicitat conducătorului auto să permită controlul mașinii și al portbagajului. Şoferul a coborât din maşină, a mers spre portbagaj şi s-a prefăcut că-l deschide. Pe neașteptate, l-a lovit cu pumnul pe unul dintre poliţişti, apoi a demarat în trombă spre Ticvaniu Mare.

Deşi poliţiştii au organizat un filtru la Ticvani, şoferul a reuşit să-l străpungă şi a fugit spre satul Jitin, iar de aici către comuna Ciudanovița. Din cauza drumului accidentat, maşina a fost avariată şi s-a oprit într-un râu din zona Ciudanoviţei, cu baia de ulei spartă. Şoferul şi soţia sa au fugit spre pădure.

După o urmărire în care cei doi au fost somaţi să se oprească atât verbal cât şi cu focuri de armă, femeia a fost prinsă. Bărbatul este urmărit în continuare. Vom reveni cu mai multe amănunte.

Sorin Goruianu