Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Este vorba de un mic depozit al unor vânzători ambulanţi de roci şi minerale, construit fără autorizaţie, a cărui apariţie peste noapte i-a revoltat pe locuitorii din zona de patrimoniu!

Unul dintre locuitori ne-a sesizat la redacţie că în centrul istoric al oraşului, în zona de patrimoniu natural, susţinută prin fonduri europene, a apărut o baracă din lemn pentru depozitarea diverselor obiecte ale acestor vânzători. Orice construcţie în zonă este interzisă, însă ceea ce intrigă şi mai mult e faptul că baraca a apărut peste noapte, chiar în apropiere de Biserica Romano-Catolică, fiind flancată de două containere de gunoi. Cititorul nostru ne-a scris că este nevoie de o solicitare şi de semnăturile celor ce locuiesc acolo, chiar deasupra bisericii, pe Aleea Liliacului, pentru a se face ceva în legătură cu baraca. Pe oameni i-a revoltat, în primul rând, că cineva din Primărie şi-ar fi dat acordul verbal pentru această construcţie, deşi a fost ridicată ilegal, fără autorizaţie, ceea ce constituie infracţiune, iar în al doilea rând, că este nevoie de sesizare din partea cetăţenilor pentru a se lua măsuri, ceea ce înseamnă birocraţie. De aceea, ei cer să se ia de urgenţă măsuri şi organele competente să-i sancţioneze pe vinovaţi.

Pentru a-l linişti pe cititorul nostru, dar şi pe locuitorii de pe Aleea Liliacului, i-am solicitat primarului Cristian Miclău un răspuns oficial: „Am identificat şi noi construcţia şi s-a emis o dispoziţie de demolare. În cel mai scurt timp posibil, locul respectiv va fi eliberat“. Fără vreo altă sesizare care să fie semnată de cetăţenii din zonă!

JCS-Alexandra Gorghiu