Caraş-Severin, Romania

SOCOL – Adică un lux pe care comuna Socol și-l poate permite după ce a încheiat toate săpăturile!

Ne referim la faptul că rețelele de apă și canal au fost introduse în întreaga comună, fiind ulterior preluate de AquaCaraș. Context în care, conform primăriței Olgița Ghiță, comuna și-a permis să acceseze fonduri pentru refacerea infrastructurii rutiere și pietonale.

Concret, este vorba despre trei proiecte depuse de primărie pe Programul „Anghel Saligny”, cererile de finanțare fiind aprobate pentru toate, iar pentru unul dintre proiecte fiind semnat și contractul de finanțare. Este vorba despre un proiect care vizează modernizarea a 650 m de străzi în Zlatița, inclusiv rigolele și trotuarele împreună cu reabilitarea părții pietonale din Pârneaura pe o lungime care depășește puțin 1.000m. „Proiectul se ridică la valoarea de 4 milioane de lei. Este în execuție și, până acum, am finalizat o stradă. Este o stradă cu adevărat europeană, așa cum ne dorim să fie toate străzile din comună.”, ne-a declarat Olgița Ghiță.

În paralel cu infrastructura rutieră și pietonală, primăria are în vedere școlile comunei, căminele culturale și centrul multifuncțional de la Zlatița. Obiective care se doresc reabilitate și pentru care au fost depuse proiecte pe diverse surse de finanțare.

JCS-Ionel Ivașcu