Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cuantumul stimulentului financiar care se acordă în condiţiile legii pentru nou-născuţi sau pentru copiii adoptaţi este de 500 de lei net!

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Reşiţa acordă familiilor sau mamelor singure stimulente financiare pentru nou-născuți sau pentru copiii adoptați. Valoarea acestui stimulent este 500 lei net pentru fiecare copil. „Stimulentul financiar pentru nou-născuți se acordă o singură dată pentru fiecare copil, în baza unei cereri depuse în termen de 90 zile de la data nașterii/a sentinței definitive de adopție, cu respectarea cumulativă a următoarelor condiții: unul dintre părinţi are domiciliul stabil în municipiul Reşiţa, cu cel puţin 12 luni anterioare cererii, iar părinții se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului. Dosarul cu actele doveditoare este acceptat numai dacă este complet, iar copiile documentelor justificative sunt semnate pentru conformitate cu originalul. Acestea se depun la sediul Direcției de Asistență Socială, Biroul nr.2, Piața Republicii, nr.44, de luni până joi între orele 8:00/ 16:00 și vineri, între orele 8:00-13:00. Pentru mai multe detalii, documentele necesare, precum și modelul cererii puteți accesa următorul link: https://www.primariaresita.ro/…/c-stimulent-financiar.Informații suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0771543945.“, au precizat reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială.

De la începutul anului şi până în prezent au fost depuse 93 de dosare, dintre care 90 au fost aprobate, iar 3 au fost respinse deoarece nu au fost întrunite condițiile pentru acordarea stimulentului financiar pentru nou-născuți.

JCS-Nicoleta Moraru