Caraş-Severin, Romania

MEHADIA – Pentru reabilitarea Căminului Cultural de la Plugova a fost pierdută finanţarea de 650.000 lei, iar pentru proiectul de alimentare cu apă din Valea Bolvaşniţei, Grigore Bardac, primarul comunei Mehadia, spune că se va zbate pentru ca acest proiect să fie finalizat!

Pe site-ul oficial al comunei Mehadia, noul primar Grigore Bardac a decis să-și informeze concetăţenii despre cum stau treburile la nivelul Primăriei. Primul anunţ al edilului a fost cel despre Căminul Cultural de la Plugova, pentru care a fost pierdută finanţarea europeană.
„Contractul de finanțare a fost reziliat și suma de 6,5 miliarde lei vechi (reprezentând avansul existent în conturile Primăriei), a fost restituită creditorului, dintr-un motiv incredibil: nu a fost depusă cererea de plată pentru prima tranșă, până in 25 iulie 2020!. Am fost la AFIR (organismul care finanțează fonduri europene) și mi s-a atras atenția că la următorul proiect pierdut, 5 ani de zile nu ne vom mai atinge de bani europeni. Voi face tot ce îmi stă în putere și pricepere să nu ajungem aici.“, a declarat Grigore Bardac.

O altă problemă stringentă la care s-a referit edilul comunei Mehadia a fost cea cu privire la sursa de apă din proiectul de alimentare a satului Valea Bolvasniţa care, practic, nu există. Conductele de alimentare cu apă au fost introduse, dar nu este sursă de apă. Studiile pentru acest proiect s-au făcut şi s-au plătit, dar în final nu există sursa de apă din foraj. Dar primarul nu se lasă. Pentru asta, s-a luat legătura cu un inginer specializat în hidrogeologie, care a efectuat verficări în teren. „Am luat legătura cu un inginer specializat in hidrogeologie, împreună cu care mă voi deplasa in teren să găsim soluția de a putea alimenta Valea Bolvașnița cu apă. Mă voi zbate cu toate puterile pentru acest lucru“, a afirmat Grigore Bardac.

Primarul comunei şi-a spus şi alte „ofuri“, începând cu angajaţii Primăriei, sarcinile de servici, achiziţii, cumpărături mai mult sau mai puţin justificate, plăţi, contracte existente la nivelul instituţiei, clădiri, terenuri şi bunuri nesupuse impozitării și terminând cu plata apei în comună, reciclarea deşeurilor şi încheierea de contracte individuale cu Ecologica pentru fiecare locuitor al comunei. Grigore Bardac nu a uitat nici de contractele de concesiune cu APIA, astfel încât să fie respectate criteriile de atribuire a terenurilor în funcţie de animalele deţinute, şi nici de problema câinilor vagabonzi din comună. Şi pentru că va începe noua sesiune de fonduri europene 2021-2027 pe noul exerciţiu bugetar european, Bardac vrea ca toată atenţia să fie concentrată pe atragerea de fonduri europene pentru proiectele comunei Mehadia.

JCS-Nicoleta Moraru