Bani de drum primiți de la „Anghel Saligny”? - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BUCOȘNIȚA – Trei proiecte depuse de Primăria Bucoșnița așteaptă să se deschidă robinetul cu bani. Asta se întâmplă cam de multă vreme, dacă ținem cont că primăria a depus cele trei proiecte încă din toamna trecută!

Iar valoarea cumulată a proiectelor, primăria dorind să modernizeze mai multe porțiuni de drumuri, se ridică la aproape 200 de milioane de lei.

Concret, primul proiect vizează modernizarea de drumuri și străzi în Bucoșnița și Goleț. Valoarea proiectului este de 67 de milioane de lei, vizând modernizarea a 1,3 km de străzi, precum și amenajarea a 4 km de trotuare cu rigole. Același lucru se vrea și în localitățile Petroșnița și Vălișoara. Proiectul depus în acest sens are valoarea de 65 de milioane de lei, vizând modernizarea a 1,4 km de străzi și amenajarea a 3,5 km de trotuare și rigole. Al treilea proiect țintește modernizarea drumului în lungime de 5 km de la Bucoșnița până în zona Cerneț. Investiția de 68 de milioane de lei prevede și amenajarea de rigole și ziduri de sprijin. Din declarația primarului Vichente Suru, se dorește transformarea zonei Cerneț dintr-un loc cu multe sălașe într-o locație turistică. „Este o vale foarte frumoasă. De aceea, în zona respectivă vrem să atragem diverse investiții în turism precum pensiuni și alte obiective de acest gen”, aflăm de la primarul Vichente Suru.

Proiectele se află pe masa Ministerului Dezvoltării însă, conform primarului, sunt promisiuni că în curând contractele de finanțare vor fi finalizate. Aceste proiecte vin după ce, mai demult, primăria a semnat recepția lucrărilor de modernizare a altor 6 km de drumuri și străzi, lucrări în valoare de 27 de milioane de lei, finanțate prin AFIR.

Tot pe Programul „Anghel Saligny” a fost depus un proiect comun de alimentare cu gaz a comunelor Bucoșnița, Buchin, Bolvașnița și Brebu Nou. Valoarea totală depășește 170 de milioane de lei, cam un sfert din sumă revenind comunei Bucoșnița deoarece în jur de 30 de km de rețea vor deservi această comună. Și acest proiect se află în evaluare la Ministerul Dezvoltării.

JCS-Ionel Ivașcu