Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Un cărăşean a vrut să fenteze inspectorii de la RAR Caraş-Severin, lipind o bandă adezivă de culoare neagră pe bordul Mercedesului său!

Încă un episod din seria întâmplărilor năstruşnice s-a petrecut de curând la RAR Caraş-Severin. Dacă în urmă cu ceva timp, un cărăşean se prezenta la inspecţia tehnică periodică cu o buturugă pe post de pernă de aer, iată că acum este vorba de ceva mai inventiv. O bandă neagră de izolat lipită pe bord!

De fapt, totul a început când şoferul, posesor al unui autoturism marca Mercedes, s-a prezentat pentru ITP la Registrul Auto Român din judeţ. În urma efectuării probelor tehnice, autoturismul a fost respins, urmând ca proprietarul să revină la RAR după remedierea defecţiunilor. După doar câteva zile, acesta s-a prezentat cu Mercedesul pentru verificare, susţinând că a rezolvat toate problemele tehnice ale maşinii.

„În urmă cu câteva zile, autovehiculul din imagini a fost adus la RAR Caraș-Severin pentru efectuarea ITP, dar a fost respins. O să înțelegeți imediat de ce. Proprietarul s-a prezentat din nou cu mașina la RAR, după ce a <<remediat>> neconformitățile constatate. Aparent, un panou de bord care nu indică nicio defecțiune, poate doar puțină bandă de izolat în plus. Colegii noștri au o vagă bănuială că banda de izolat ascunde un mic secret. Bănuiala s-a confirmat. Am descoperit ce ascundea banda de izolat. Autovehiculul a fost din nou respins la ITP“, au precizat cei de RAR Caraş-Severin.

Ce era de fapt? Inspectorii de la RAR au descoperit faptul că autoturismul avea probleme cu airbag-urile. Practic, şoferul a încercat să păcălească inspectorii, acoperind cu o bandă adezivă de culoare neagră ledurile din bord care semnalizau avarii. Pe pagina de Facebook a Registrului Auto Român, fapta măreaţă a cărăşeanului nostru a fost atent dezbătută în fel şi chip, strângând nu mai puţin de 382 de comentarii şi 198 de distribuiri.

JCS – Nicoleta Moraru

Foto: RAR