Banat Brunch în Măgura Zimbrilor – ediţia a II-a - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – O invitaţie de nerefuzat pentru petrecerea acestui weekend în Măgura Zimbrilor este lansată de WeWilder şi comunitatea din Armeniş!

Este al doilea an când WeWilder, campusul urban-rural în construcție, își deschide porțile pentru vizitatori la a doua ediție a unui eveniment gastronomic care deja s-a bucurat de succes, este vorba de Banat Brunch în Măgura Zimbrilor. Ediţia din acest an va avea loc sâmbătă. 28 august 2021, participanţii având şansa să deguste bucate locale într-un peisaj de vis, bucurându-se de priveliștea viitorului campus de co-working.

„Invităm oamenii să ne bucurăm împreună de senzațiile verii în mijlocul naturii și să le împărtășim progresul în legătură cu WeWilder, primul campus de co-working rural din România, care a avansat deja foarte bine și are ca țintă inaugurarea clădirii centrale la sfârșitul toamnei“, precizează Oana Mondoc, project manager al WeWilder și responsabilă cu inovația și dezvoltarea comunitară la WWF în Măgura Zimbrilor.

WeEatWilder “ este conceptul brunch-ului, care înseamnă întâlnirea dintre oraș și sat, dintre armenișeni și orășeni, dintre făina de porumb și gemuri complet neașteptate, ce pun în valoare alte bucate, se arată în comunicatul remis redacţiei. Potrivit programului, între orele 11.00 şi 14.00, oaspeții sunt așteptați să deguste bucate locale într-o grădină printre dealuri, unde campusul WeWilder a început să prindă contur, cu susținerea Fundației Flex. Aici sunt ridicate deja trei căsuțe de lemn și un corp central numit Zâna, care va adăposti o bucătărie comunitară, un spațiu colaborativ și o bibliotecă.

Meniul aprobat de chef Noemi Hugel (Ambasada) și chef Ioan Bebeleșea (Mâncurry) cuprinde aperitive cu brânzeturi locale și legume de sezon, salată de vinete, sarmale, balmăș (mălai fiert în caș) cu ardei copți, ciorbă de zeamă de varză cu sângerete și prăjituri. Evenimentul va fi asezonat cu degustare de băuturi ecologice, respectiv vinuri din podgoriile Catleya, bere fabricată de Bereta în Timișoara și cea mai bună răchie din Banat. Contribuțiile de participare vor merge în comunitate către familiile care gătesc mâncarea, iar 10% din bani vor fi direcționați către Fondul de dezvoltare WeWilder.

Reamintim că WeWilder grupează o serie de inițiative de ospitalitate și experiențe în natură, dezvoltate de WWF România alături de comunitatea din Armeniș, odată cu proiectul de reintroducere a zimbrilor în libertate în Munții Țarcu.

JCS-Alexandra Gorghiu