Personajele politice, comice uneori, au acum un nou subiect de discuţie. Nu, nu este nici bugetul de stat şi nici măcar avalanşa de şomeri care se anunţă pentru 2010, cu toţii au pe buze, şi ei chiar vorbesc serios, doar flacăra violetă şi atacurile energetice. Nu cred că mai există în această lume vreun înfrânt care să dea vina pe energiile negative care l-ar fi împiedicat pe Geoană să dea un răspuns inteligent când a fost întrebat de fapta sa bună sau când Băsescu a scos din mânecă asul şi l-a fluturat în… vânt.
Dar să revenim la politicienii social democraţi din Caraş-Severin care se pregătesc pentru vremuri noi, nu neapărat cu o conducere nouă. De exemplu, senatorul PSD de Caraş-Severin, Gheorghe Pavel Bălan îşi doreşte ca data Congresului extraordinar al PSD să aibă loc cât mai repede.
„Îmi doresc ca acest eveniment să aibe loc în luna februarie, la fel ca şi Comitetul Executiv Naţional. Va fi un vot individual, iar eu aş vota tot cu actualul preşedinte Mircea Geoană, asta dacă nu voi fi influenţat energetic în ziua votului“. Senatorul PSD nu a negat nici faptul că există posibilitatea unei reorganizări şi la nivel judeţean.
Într-o conferinţă de presă susţinută marţi, senatorul PSD de Caraş-Severin, Gheorghe Pavel Bălan a spus că în doar 12 luni, social-democraţii au fost învinşi de patru ori în Caraş-Severin.
„Putem privi lucrurile din două direcţii. La alegerile prezidenţiale, PSD Caraş-Severin s-a aflat pe primul loc la nivelul Banatului. Pe de altă parte în Caraş-Severin am pierdut de patru ori într-un an. Totuşi, diferenţa faţă de PD-L Caraş-Severin este tot mai mică, şi din această cauză trebuie să ne organizăm mai bine pentru că vrem să învingem PD-L-ul şi la nivel de judeţ“, a spus senatorul PSD. O motivaţie a acestor eşecuri ar fi faptul că social democraţii au pierdut o bună parte din electoratul de stânga, electorat care se pare că s-a îndreptat către politica democrat-liberală.
Bălan nu îl face responsabil doar pe Mircea Geoană de pierderea bătăliei pentru fotoliul de la Cotroceni şi consideră că: „poartă o vină oamenii din teritoriu, pentru că alegerile s-au pierdut în teritoriu. Exista posibilitatea ca în fiecare judeţ să se câştige câte 1.000 de voturi în plus, măcar câte două voturi pe fiecare secţie de votare şi altfel ar fi stat lucrurile la final“.
Anca Preda