Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Sunt doar câteva dintre glumele care circulă pe internet în aceste zile când cei care jefuiesc pădurile parcă ne îndeamnă: „Staţi voi acasă, că noi furăm liniştiţi!“. Totuşi, oamenii legii ne arată că nu rămân nepăsători la acest fenomen!

Poliţiştii cărăşeni au făcut un scurt bilanţ al ultimelor două săptămâni de acţiuni, prilej cu care a fost confiscată, în judeţ, o cantitate de 1.340 de metri cubi de lemne. În perioada 23 martie – 8 aprilie, politiștii cărăşeni, împreună cu specialiștii silvici ai Gărzilor Forestiere Timișoara și Caraș-Severin, au derulat o serie de acţiuni pe linie silvică. În cadrul acestora, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care amenzi în valoare de 62.000 de lei, și a fost dispusă măsura complementară a confiscării faptice și valorice a unui volum total de 1.340 metri cubi de lemn, de diferite specii și sortimente, cu o valoare estimată la peste 266.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, polițiștii și inspectorii silvici au efectuat verificări la societăți comerciale de profil, ocoale silvice de pe raza județului și transporturi de material lemnos, cu privire la modul de respectare a prevederilor legale privind proveniența materialelor lemnoase înregistrate în aplicația SUMAL și expedierea materialului lemnos din platformele primare, rezultând un volum total de peste 1.271 metri cubi de lemn transportat peste volumul înregistrat în procesele verbale de reprimire. Pentru aceste nereguli au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, amenzile totalizând 57.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea valorică a materialului lemnos.

„În ultimele trei zile, polițiști de la Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice, din cadrul Serviciului de Ordine Publică, și Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș, împreună cu specialiști de la Garda Forestieră Județeană Caraș-Severin, în cadrul unor verificări efectuate la societăți comerciale de profil și persoane fizice din zona Caransebeș, au aplicat, pentru neregulile constatate, alte patru sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei și s-a dispus confiscarea totală a aproape 70 de metri cubi de material lemnos, de diferite specii și sortimente, în valoare de aproximativ 21.691 de lei. La una dintre societăți, în urma verificărilor s-a constatat că ar fi expediat peste 50 de metri cubi de lemn, de diferite specii și sortimente, fără documente care să ateste proveniența legală. Societatea în cauză a fost sancționată contravențional cu suma de 3.000 de lei și s-a dispus măsura complementară a confiscării materialului lemnos“, informează Poliţia judeţului, cu promisiunea că acest gen de acţiuni vor continua în judeţ.

JCS-A.M.

2 Comments

  1. Povesti forestiere cu amenzi ridicole. Bine ca un prost ce iese dupa medicamente sau mancare ia 5000 amenda, iar cel ce fura padurea 3000. Am fost in zona Sasca in week-end in perioada cand zic ca au facut controale, picior de politist n-a vazut, dar in schimb camioanele si trolii pline de lemn coboara fara numar la vale. S-a schimbat doar directia spagilor dinspre PSD spre PNL, in rest aceeasi gargara ieftina de bugetari flamanzi dupa spagi, pentru care nu conteaza nimic decat propriul buzunar si al partidului care l-a pus acolo. Judetul asta e mai prapadit decat altele si pentru ca oamenii sunt mai needucati si mai permisivi la hotie, votand 3 decenii hoti dupa hoti pentru mici beneficii locale sau asistenta sociala in timp ce copiii lor si-au luat lumea in cap.

  2. Atunci cand delaurile o vor lua la vale ,ca la Azuga vor realiza grozavia ,dar va fi……prea tarziu !

Adaugă comentariu