Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tinerii care vor să facă o meserie care să le deschidă mai repede drumul angajării au la dispoziţie 159 de locuri în meserii dintre cele mai tentante, pornind de la sfera tehnică şi încheind cu sectorul serviciilor!

Luni, 5 iulie, se deschid înscrierile pentru Şcoala Duală! Absolvenții de clasa a VIII-a de anul acesta, dar și cei din serii anterioare, până la 26 de ani, pot opta să se înscrie la învățământul profesional dual de la Reșița. Sunt disponibile 159 de locuri, la două școli din oraș, cu implicarea a peste 20 de agenți economici. Colegiul Tehnic oferă 100 de locuri pentru calificările lăcătuș, sudor, mecanic auto, operator mașini cu comandă numerică, electrician, instalator și confecționer. Colegiul Economic al Banatului Montan are 59 de locuri pentru calificările de ospătar, bucătar, lucrător hotelier și brutar, patiser.

„Elevii și părinții acestora se pot îndrepta cu încredere spre acest tip de învățământ, deoarece reprezintă o alternativă educațională prin care tinerii pot dobândi competențe reale, pentru că pregătirea practică se face direct la angajatori, iar la finalizarea studiilor vor putea beneficia de un loc de muncă sigur și bine plătit, spune Mădălina Chiosa, viceprimar al municipiului Reşiţa. Aș menționa printre alte beneficii și bursa profesională de 400 de lei pe care elevul o primește lunar. De asemenea, cazarea, masa și transportul sunt oferite gratuit de Primăria Reșița, iar condițiile de cazare sunt foarte bune, ca urmare a faptului că primăria a reabilitat toate internatele școlare. La finalizarea studiilor de învățământ dual, elevii au și posibilitatea de a-și continua studiile. Dragi tineri, vă așteptăm la școala duală reșițeană, pentru a avea siguranța unei pregătiri de calitate și a unui loc de muncă bine plătit! Întrebați la școala voastră despre înscrierea la învățământul dual“.

JCS-A.M.