Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Indicii de activitate ai instituţiei sunt în creştere, chiar dacă atribuţiile de control au fost preluate.Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a demarat zilele trecute controalele în trafic pentru a verifica dacă autovehiculele rutiere sunt echipate de iarnă. Conducătorii auto care vor fi găsiţi neechipaţi corespunzător vor fi amendaţi potrivit prevederilor legale.

ISCTR a preluat din 4 decembrie atribuţiile de control ale ARR, RAR şi CNADNR. Cu toate acestea, agenţia teritorială ARR Caraş-Severin continuă activitatea de licenţiere, avizare şi autorizare. De la începutul anului şi până în prezent, instituţia a eliberat şase licenţe operatorilor de transport, 75 de copii conforme pe fiecare maşină în parte ale licenţelor, şapte certificate de transport în cont propriu şi 22 de copii conforme ale acestora.

De asemenea, în luna ianuarie a.c. au fost eliberate 50 de atestate tip agabaritic, 230 de atestate de conducător tip card şi 190 de cartele tahografice, cifre în creştere faţă de ultima perioadă a anului trecut. „Avem, în prezent, doar competenţe de licenţiere şi avizare. În privinţa organigramei şi a resurselor umane, agenţia Caraş-Severin se va redimensiona pe viitor“, a precizat Nicuşor Fuicu, şeful agenţiei cărăşene.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu