Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Acum online-ul acaparează tot. De la tranzacţii de milioane, la anunţurile micilor întreprinzători sau prestatori de servicii, totul este accesibil acum din confortul propriului cămin sau birou.

Exploataţiile agricole din judeţ se vând pe… internet. Târgurile agricole şi expoziţiile de profil erau locurile în care, pe vremuri, oamenii din agricultură stabileau contacte, vindeau sau cumpărau afaceri la cheie şi se puneau la punct cu ultimele tehnologii şi inovaţii în domeniu.

Nu mai vorbim de anunţuri sentimentale sau prostituţie mai mult sau mai puţin mascată, care inundă internetul. Cum lumea este într-o continuă schimbare, la fel şi afacerile agricole s-au mutat în online. Fie că e vorba de anunţuri de vânzare-cumpărare, sau de burse unde sunt listate produse şi utilaje, totul se află acum la un click distanţă. Doar în judeţul nostru, pe o cunoscută platformă de anunţuri, sunt listate spre vânzare 6 exploataţii agricole. Cea mai mare dintre ele este o crescătorie de porci, gata populată cu 1.000 de capete, în localitatea Sacu. Dacă sunteţi pasionat de creşterea suinelor şi aveţi aproximativ 450.000 euro, puteţi achiziţiona o afacere la cheie, dotată cu tot ce trebuie, cu contracte în derulare şi fără nici o datorie sau creanţă, conform anunţului postat de vânzător.

Dacă nu dispuneţi de suma menţionată mai sus, dar totuşi doriţi să vă implicaţi în agricultură, pe aceeaşi platformă online veţi găsi alte exploataţii agricole, de anvergură mai mică, care sunt oferite spre vânzare la Sicheviţa, Liborajdea, Caransebeş, Comorâşte şi Var.

Aşadar, degeaba avem un judeţ bogat, mănos că tot mai mulţi oameni îşi vând afacerile agricole!

JCS-Flavius Militaru