„Aştept cu interes ca Parlamentul să adopte legea pentru justificarea averilor. Dacă vrem să mergem până la capăt trebuie să mergem şi la Fisc să vedem impozitul plătit pe banii câştigaţi. Acolo putem vedea exact câţi bani a câştigat cel vizat într-un an, pentru că, din păcate, încă există în opinia publică ideea că oamenii politici au posibilitatea să câştige ilicit. Marea majoritatea a lor sigur sunt cinstiţi, însă aceasta nu înseamnă din punct de vedere legal că o simplă declaraţie de avere poate fi acoperitoare”, este de părere Gavril Popescu.
A plătit 60 de milioane
Ca să dea tonul la o declaraţie de avere serioasă, prefectul a punctat ieri faptul că la Finanţe, pe declaraţia de impunere, va trebui să plătească, până la finele lunii ianuarie, încă 60 de milioane de lei. „Doar pe baza acestor declaraţii putem să ne facem o imagine despre cât câştigă cei vizaţi de noi, pentru că altfel există chestiuni care lasă anumite semne de întrebare”, a conchis prefectul pe această problemă.
Totul pe tavă
Prefectul şi-a prezentat ieri cu lux de amănunte averea: o casă de 165 mp („pentru două persoane”), cumpărată după vânzarea acţiunilor pe care le-a deţinut în cadrul unei societăţi, o altă casă, două apartamente (transformate în două cabinete de avocatură), o maşină BMW. La acestea se adaugă 131 hectare de pământ la Nădlac (din care 70 moştenite de soţie în baza legilor fondului funciar, iar 70 hectare cumpărate după 2000), pământ ce a fost arendat şi pentru care a primit 950 kg de porumb şi grâu la hectar, pe care le-a vândut.
A.B.