Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În ultimele 24 de ore, conform datelor raportate de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, asistăm la o creştere exponenţială a numărului de infecţii cu virusul SARS-CoV-2, înregistrându-se peste 100 de cazuri noi de Covid-19, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi de la debutul pandemiei, respectiv februarie 2020! 

Această situaţie alarmantă conduce implicit la creşterea numărului de pacienţi internaţi în unităţile spitaliceşti şi epuizarea locurilor din secţiile de Anestezie-Terapie intensivă, în cursul zilei de astăzi, 21 septembrie 2021, fiind internaţi 130 de pacienţi în spitalele din judeţ!

„Ţinând cont de această tendinţă ascendentă a cazurilor de infecţie în perioada următoare, recomandăm respectarea cu stricteţe a normelor de prevenire şi combatere a transmiterii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, respectiv purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura la locurile de muncă, în mijloacele de transport în comun, în toate spaţiile publice aglomerate, păstrarea distanţei fizice de 1,5 m-2 m între persoane, precum şi igiena riguroasă a mâinilor (spălarea şi dezinfecţia ori de câte ori este nevoie). Nu uitaţi că cea mai eficientă măsură de stopare a evoluţiei pandemiei este vaccinarea! “, susţine prefectul judeţului, Cristian Gâfu.

În acest sens, judeţul Caraş-Severin dispune atât de centre de vaccinare, cât şi de stocuri de vaccinuri care să acopere toate solicitările populaţiei. Cetăţenii au la dispoziţie următoarele centre de vaccinare:
– SPITALUL ORĂȘENESC ORAVIȚA;
– SPITALUL ORĂȘENESC MOLDOVA NOUĂ;
– SALA DE SPORT – LICEUL DE ARTE ,,SABIN PĂUŢA”, REŞIŢA;
– SALA DE SPORT – ŞCOALA GIMNAZIALĂ ,,MIHAI PEIA”, REŞIŢA;
– CENTRUL MULTIFUNCŢIONAL BOZOVICI;
– CLĂDIRE ADMINISTRATIVĂ BOCŞA;
– CENTRUL DE PERMANENŢĂ SLATINA TIMIŞ;
– CENTRUL DE PERMANENŢĂ SOCENI (EZERIŞ);
– CĂMIN CULTURAL PECINIŞCA (BĂILE HERCULANE);
– CASA DE CULTURĂ (sala mică) OŢELU ROŞU;
– SALA DE SPORT – LICEUL TEHNOLOGIC „MIHAI NOVAC”- ORAVIŢA;
– SALA DE SPORT ,,VALERIA BORZA” – ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 8, CARANSEBEŞ;
– CENTRUL DE AFACERI ANINA.

Vaccinarea este gratuită şi nu necesită programare.

JCS-N.C.