Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 99 de polițiști cărășeni au fost avansați, sărbătoarea încheindu-se cu un moment de rugăciune!

Luni, data oficială a Zilei Poliției, cei 202 ani de existență a instituției au fost marcați și la sediul inspectoratului cărășean cu o ședință festivă. În acest cadru, au fost avansați în gradul profesional următor 99 de polițiști cărășeni, 77 la împlinirea stagiului minim, 22 înainte de termen, pentru rezultate deosebite în activitate. La eveniment au participat și prefectul județului, Ioan Dragomir,dar și șefii altor instituții partenere.

Și dacă tot s-a prăznuit Buna Vestire, în a doua parte a zilei, a urmat un moment de rugăciune. Preasfinția Sa, Părintele Episcop Lucian, alături de părintele protopop Gheorghe Șuveți și de părintele Nicolae Petrișor au săvârșit o slujbă de mulțumire pentru angajații Poliției Române din județul Caraș-Severin și o slujbă de pomenire a polițiștilor și angajaților inspectoratului plecați în veșnicie. Episcopul i-a îndemnat pe oamenii legii: „Să nu uitați că Dumnezeu este cu noi întotdeauna și fără Dumnezeu nu putem face nimic. Rugați-vă în fiecare dimineață ca să împliniți și poruncile divine, dar și legile patriei!“ Momentul s-a încheiat cu o priceasnă specifică perioadei în care ne aflăm, interpretată de grupul psaltic Ethos, al Episcopiei Caransebeșului.

PSS a dăruit șefului inspectoratului, comisar-șef Ciprian Lăzărescu, o icoană sfințită, alături de un exemplar al cuvântului Domnului, primind la rândul său o plachetă onorifică, în semn de înaltă prețuire pentru activitatea pastorală, misionară și culturală săvârșită în folosul comunității cărășene.

JCS-A.M.