Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Documentul a fost eliberat miercuri de Primăria Reșița. Pe viitor va veni și finanțarea. Această etapă este importantă pentru obținerea finanțării necesare deoarece, cu proiectul tehnic gata și cu autorizația de construire eliberată, există toate argumentele pentru a obține banii necesari!

„Luna aceasta este prevăzută deschiderea finanțărilor pe Programul Operațional de Infrastructură Mare, pe o axă care este gestionată în paralel de Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Sănătății. La nivel național este concurență mare pentru astfel de investiții, motiv pentru care ne-am apucat de treabă din timp!”, notează primarul Ioan Popa.

Acesta subliniază că parteneriatul dintre Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița reprezintă temelia pentru a putea spera la proiecte cu adevărat importante pentru locuitorii din Reșița și Caraș-Severin. „Curajul și perseverența sunt, de asemenea, importante pentru reușită. Vrem, putem și o să realizăm un spital județean nou. Rămâne cum am stabilit!”, încheie edilul.

Eliberarea autorizației de construire vine după ce primăria a demarat procedura de expropriere a proprietarului privat care încă deține 2.240 mp din suprafața pe care va fi ridicat spitalul. Acesta va fi despăgubit, restul de teren, adică 115.085 mp, fiind în domeniul public al Reșiței.

JCS-Ionel Ivașcu