Autorităţile au făcut controale la izolaţii COVID-19 - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru a se asigura că cetăţenii sosiţi din Italia, din zonele afectate de noul coronavirus, respectă autoizolarea, autorităţile au început să efectueze controale la domiciliile acestora. Decizia a venit în urma întâlnirilor de lucru desfăşurate sâmbătă şi luni, coordonate de prefectul judeţului, Cristian Gâfu, în cadrul celulei de criză instituite la nivelul Instituţiei Prefectului.

La aceste întâlniri au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic“, ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Inspectoratului de Jandarmi „Gral. de brigadă Vasile Zorzor“ și ai Poliției Locale Reșița și Caransebeș. Astfel, a fost declanşată o serie de controale la adresele celor 91 de persoane autoizolate în acest moment la domiciliu în Caraș-Severin. În afara verificărilor telefonice repetate din partea Direcției de Sănătate Publică a județului, mai multe echipaje din partea structurilor implicate s-au deplasat, împreună cu reprezentanți ai administraților locale, respectând măsurile de protecție epidemiologică, la domiciliul persoanelor autoizolate. Autorităţile s-au asigurat că respectă această procedură de autoizolare de 14 zile. Și la această oră verificările la adresele celor autoizolați continuă.

În comunicatul comun semnat de prefectul Cristian Gâfu şi directorul DSP CS, Dănilă Miloş, se precizează că nerespectarea autoizolării constituie contravenţie, persoanele vizate fiind pasibile de amenzi din partea autorităților sanitare sau chiar de răspundere penală.

Numărul persoanelor autoizolate raportate de către autoritățile sanitare a crescut față de săptămâna trecută, din cauză că sunt luați în calcul și cetățenii care locuiesc cu persoanele izolate.

JCS-A.G.