Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a semnat marți contractul cu producătorul turc de autobuze electrice Anadolu Automobil Rom, care va livra 4 autobuze electrice pentru operatorul de transport local, alături de 4 stații de încărcare lentă și 2 de încărcare rapidă!

Totul prin proiectul „Modernizarea și eficientizarea transportului public de călători în municipiul Caransebeș prin achiziția de mijloace de transport nepoluante – autobuze electrice”, finanțat prin PNRR. Valoarea contractului semnat astăzi de primarul Felix Borcean este de 10.472.000 de lei (cu tot cu TVA).

Conform prevederilor contractuale, termenul de furnizare a celor 4 autobuze electrice este de 12 luni de la emiterea ordinului de furnizare și de 9 luni pentru stațiile de încărcare. Noile autobuze electrice ale Caransebeșului vor avea o lungime între 9 și 11 metri, 2 uși de acces, o autonomie de minim 180 de kilometri și pot transporta până la 50 de călători, din care 24 pe scaune.

„Ar trebui ca în 2024, dacă totul decurge normal, să vedem aceste autobuze electrice pe străzile din Caransebeș. Încercăm în acest fel să ne aliniem unui transport verde, modern și nepoluant, vedeți și dumneavostră ce se întâmplă cu nivelul de poluare, cu calitatea aerului. Sper ca oamenii să mai renunțe la mașini și să folosească acest transport ecologic!”, a precizat primarul Felix Borcean.

Proiectul, derulat în parteneriat cu Primăria Buchin și Primăria Turnu Ruieni, va fi implementat pe o perioadă de 36 luni de la semnarea contractului de finanțare, dar nu mai târziu de anul 2026, fiind depus pe PNRR, Runda 1 – Componenta C10 – Fondul local, Operațiunea I1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public.

JCS-R.M.