Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deşi licitaţia care prevedea achiziţionarea dozelor suplimentare necesare inoculării majorităţii populaţiei cu risc a fost amânată, Institutul Cantacuzino a reuşit să producă o parte din necesar, ca Ministerul Sănătăţii să-l trimită în teritoriu. Miercuri au fost distribuite în Caraş-Severin 7.500 de vaccinuri, ce vor fi preluate joi de către medicii de familie.

Cu câteva zile în urmă, dr. Mircea Borcău, epidemiolog în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică judeţeană anunţase faptul că, deşi nu au sosit dozele de vaccin în toată ţara din pricina unor probleme tehnice legate de licitaţie, vârful de morbiditate al gripei va fi atins la finalul lunii ianuarie 2014. Pentru a urgenta imunizarea populaţiei cu risc de a contacta complicaţii din cauza gripei, Ministerul Sănătăţii a trimis meircuri o parte din dozele necesare în teritoriu.

„Primim azi (miercuri – n.r.) 7.500 de doze de vaccin antigripal, 30 dintre ele vor fi repartizate personalului MAI, iar restul vor fi preluate joi de către medicii de familie pentru a fi inoculate persoanelor aflate pe lista lor şi catagrafiate ca «populaţie cu risc». Nu este târziu pentru campanie şi mai aşteptăm şi alte tranşe de vaccin în perioada următoare, cel mai probabil de la Institutul Cantacuzino”, a precizat dr. Dragoş Luca, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin. Potrivit datelor centralizate de către instituţie, în Caraş-Severin sunt 34.483 de persoane considerate de risc de a dezvolta complicaţii datorate gripei, printre care se regăsesc cei cu boli cronice, femei însărcinate, cadre medicale, persoane instituţionalizate şi bătrâni.

„Până în prezent nu au fost reperate cazuri de gripă la nivelul judeţului, o apariţie frecventă fiind, de regulă, semnalată la finalul lunii ianuarie sau începutul lui februarie”, a mai amintit dr. Borcău.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu