Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Casa de Sănătate ne transmite asigurări că suma de 77.500 de lei cu care a fost suplimentat bugetul pentru secțiile de ortopedie din Reșița și Caransebeș acoperă aproape în întregime listele de așteptare din cele două spitale de urgență!

„Din bugetul Fondului Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate au fost alocate zilele trecute sume pentru programele naționale de sănătate curative, respectiv Programului Național de Ortopedie – componenta endoprotezare adulți, se arată într-un comunicat remis redacției. Bugetul acestui program a fost suplimentat în Caraș-Severin cu suma de 77.500 de lei, bani ce au fost alocați celor două unități sanitare din județ prin care se derulează respectiva componentă, adică Spitalul Județean de Urgență Reșița și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș“.

„Banii au fost alocați în vederea achiziționării de către spitale a protezelor necesare a fi implantate – în urma intervențiilor chirurgicale –, pacienților cu afecțiuni care presupun endoprotezare. Sumele acoperă aproape în întregime listele de așteptare existente la nivelul celor două unități sanitare“, ne asigură ec. Ionuț Popovici, directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.  

JCS-T.K.