REŞIŢA – În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei toxiinfecţiilor alimentare.
Pentru a evita situaţiile de acest gen, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă populaţiei să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează şi prepară alimentele, precum şi locurilor de unde sunt achiziţionate acestea.
De asemenea, consumatorilor li se mai recomandă să cumpere produse numai din spaţii înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar, care oferă garanţia unor produse sigure, iar comercianţilor le este interzisă expunerea la vânzare a produselor de origine animală în locuri şi spaţii care nu asigură temperaturi adecvate şi condiţii de igienă corespunzătoare.
Inspectorii sanitari veterinari cărăşeni vor verifica dacă agenţii economici respectă condiţiile de manipulare, depozitare şi transport ale produselor de origine animală şi, în mod special, ale celor perisabile, precum carne preparată şi carne tocată, peşte, ouă, lapte şi produse din lapte. Nu în ultimul rând, ANSVSA precizează că vânzarea şi punerea în consum a cărnurilor care nu au fost inspectate, ştampilate şi certificate sanitar-veterinar este interzisă.