Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Birocraţia înregistrării în Spaţiul Privat Virtual a fost simplificată, astfel că pentru persoanele fizice a fost introdusă o nouă facilitate, aceea a identificării vizuale online, procedură deja operaţională! 

O premieră absolută la ANAF ne este transmisă de către Fiscul cărăşean. Este operaţionalizat sistemul de identificare vizuală online pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual.

„Identificarea persoanelor fizice care doresc să se înregistreze în SPV poate fi efectuată de la distanță și prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online). Pentru identificarea vizuală online este necesar ca persoanele fizice să se programeze online prin intermediul aplicației dedicate, disponibilă pe site-ul www.anaf.ro. Programarea online trebuie efectuată în termen de zece zile de la momentul înregistrării în SPV. În situația în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile“, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Neprezentarea la sesiunea video aduce, după sine, respingerea înregistrării în Spaţiul Privat Virtual. De asemenea, „în timpul sesiunii de identificare vizuală online funcţionarul public poate formula întrebări cu privire la informaţii ce trebuie să conţină elemente cunoscute de ANAF şi persoana fizică. În situaţia în care persoana fizică nu răspunde corect întrebărilor adresate, cererea de înregistrare în SPV se respinge“, se mai arată în document.

În plus, aprobarea înrolării în mediul electronic în Spațiul Privat Virtual a persoanelor fizice care se înregistrează cu nume utilizator și parolă se poate realiza de la distanță și prin identificarea cu numerele atribuite mai multor tipuri de documente acceptate de aplicaţie, emise de structurile fiscale.

JCS-A.M.