Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Și Consiliul Local Reșița a aprobat înființarea Asociației „Club Sportiv Muncitoresc Reșița“. Spre deosebire de Consiliul Județean, care a rezolvat subiectul asocierii în două ședințe, ordinara din 28 martie și extraordinara în 8 aprilie, Consiliul Local a adoptat hotărârea, operativ, fără vreo urmă de patimă microbistă!

Noua „CSM“ va avea ca asociați Municipiul Reșița, Piețe Reșița și Județul Caraș-Severin, urmând a se organiza ca structură monosportivă pe ramura de sport – fotbal, ceea ce o va diferenția de actuala Instituție Publică „Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița“, al cărei scop este popularizarea, organizarea, dezvoltarea și susținerea activităților din 20 de ramuri sportive, între care și fotbalul.

Scopul înființării asociației, potrivit Referatului de aprobare, este cel „de a duce mai mai departe istoria, principiile, valorile și identitatea clubului-simbol al Reșiței și județului, club fondat în 1926“. Clubul va avea ca obiectiv principal promovarea în prima ligă de fotbal în care a mai evoluat (după ce retrogradase în 1978 în Divizia B) în 1992, când a rezistat un singur sezon, și în 1997 când s-a menținut timp de trei sezoane, cel mai bun rezultat fiind locul 7, ocupat în prima stagiune. Prin înregistrarea în Registrul Sportiv, CSM Reșița va dobândi calitatea de structură sportivă legal constituită și recunoscută oficial, prin emiterea certificatului de Identitate Sportivă (CIS), conform legii.

Ca reprezentant din partea CL în Adunarea Generală a Asociaților a fost mandatat Tom Lucian Huruială, din partea Piețe Reșița – Dorin Nicolae Bistrian, în timp ce reprezentant al CJ în AGA a fost ales Vasile Liviu Brumar. Consiliul Director (CD) este format din președintele Nicoale Claudiu Bîrță Baindorfer, vicepreședintele Ioan Crina și secretarul Caius Claudiu Șandru. Cu drept de semnătură în bancă, împuternicite și autorizate să deschidă conturi în lei și valută și să dispună de sumele de bani existente în cont, în scopul și pentru desfășurarea activității clubului, sunt președintele Consiliului Director și Cristian Liviu Bobar. De asemenea, președintele CD a fost mandatat să reprezinte Clubul și să efectueze toate demersurile necesare dobândirii personalității juridice, obținerii avizelor și autorizațiilor specifice activității propuse.

JCS-Walter Fleck

FOTO: Miruna Maria Mihancea