Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În plină pandemie, direcţia specializată a municipalităţii a pus umărul pentru a-i ajuta pe cei defavorizaţi şi uitaţi de lume!

Direcţia de Asistenţă Socială din structura municipalităţii reşiţene a făcut bilanţul primei luni de stare de urgenţă. În primul rând, prin Cantina Municipală, s-a asigurat hrana (trei mese pe zi) necesară persoanelor aflate în centrele de carantină. Iar pentru „sprijinirea persoanelor cu vârsta de peste 65 ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor în vederea minimalizării expunerii acestei categorii de persoane în afara locuinţelor, autoturismele din parcul auto al Primăriei Municipiului Reșița participă la acțiunile organizate în colaborare cu instituțiile publie, ONG-uri, voluntari, pentru sprijinul acordat acestei categorii de persoane la achiziționarea alimentelor de bază, a medicamentelor și plata facturilor urgente. Totodată, pentru a veni în sprijinul categoriilor sociale aflate în situație de risc și marginalizare socială, în această perioadă se asigură pachete cu alimente pentru familiile cu copii din zonele și cartierele cele mai defavorizate“, după cum ne-a comunicat viceprimarul Adrian Dacica.

Au fost derulate campanii de informare, au fost distribuite materiale informative, măşti, lighene şi săpun. Zece familii izolate la domiciliu au beneficiat de pachete cu alimente de bază. De astfel de pachete au beneficiat şi 54 de vârstnici de la Azil, precum şi cei 37 de copii din cadrul Centrului de Zi ABC, copii care au primit şi o masă caldă acordată în sistem catering. În total, aproape 7.000 de persoane cu vârsta peste 65 de ani au fost evaluate şi monitorizate telefonic, prin intermediul administratorilor de bloc. În total, 418 familii și persoane vârstnice aflate în situații de risc și de marginalizare socială din mai multe zone ale municipiului Reșița (strada Bistra din cartierul Câlnic, Calea Timişoarei, străzile Ciprian Porumbescu, Mociur, Golului, Dealu Mare, Traian Lalescu, Oituz, Ceretului, Teilor şi Barajului, Moara Juracek, localităţile aparţinătoare Țerova şi Secu) au beneficiat de pachete cu alimente de bază.

„96 de persoane vârstnice, fără susţinători sau altă formă de ajutor, au sunat la Tel Verde fiind sprijiniți pentru achiziționarea alimentelor de bază, a medicamentelor și plata facturilor urgențe, în vederea minimalizării expunerii acestei categorii de persoane în afara locuinţelor, acțiunile fiind organizate în colaborare cu instituțiile publie, ONG-uri şi voluntari“, a mai precizat viceprimarul Adrian Dacica.

JCS-A.M.