Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aparatul va încălzi întreaga unitate sanitară la parametri optimi și va face și economie la gaz. Acesta a fost obținut cu acordul Primăriei Reşița, fiind luat dintr-un punct CET modernizat cu fonduri europene, după cum am aflat de la medicul Cosmin Librimir, până de curând manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița (SJUR)!

Din declarația sa, reținem că arzătorul are o capacitate de 3.000 kw și le va înlocui pe cele două arzătoare vechi (din fotografie – n.r.) de câte 1.000 kw fiecare. „Lucrarea este în execuție, în prezent turnându-se placa de beton pe care va fi amplasat arzătorul. Am înțeles că după ce se va întări placa, va dura minim opt zile până când lucrarea va fi gata. Asta înseamnă că ar trebui să fie gata până la 1 octombrie”, am aflat de la dr. Librimir.

Acesta s-a referit și la procesul de mutare a Unității de Primiri Urgențe în containerele care de ceva timp au fost amplasate în curtea spitalului. Deși recepția acestora s-a făcut deja, încă au rămas nerezolvate problemele rampelor de acces și tunelului lung de 20 de metri, de legătură între Urgențele-container și spital. La rampe sunt necesare atenuarea unghiului și lățirea acestora pentru situațiile când va fi necesar transportul pacienților asistați de aparate. Cum însă, de luni, Librimir nu mai este manager SJUR, aceste aspecte vor trebui soluționate de noul vechi manager.

JCS-Ionel Ivașcu