Caraş-Severin, Romania

CICLOVA ROMÂNĂ – Polițiștii orăvițeni au ridicat luni, 14 martie, mai multe arme deținute ilegal, de la domiciliul unui bărbat de 60 de ani din comuna Ciclova Română, una dintre acestea datând probabil din perioada celui de-al Doilea Război Mondial!

Au mai fost ridicate muniție, dispozitive de ochire, o arbaletă, un aparat cu electroșocuri confecționat artizanal și alte obiecte folosite la confecționarea armelor. Omul deținea toate aceste arme acasă, într-o cameră asigurată cu măsuri de securitate improvizate.

Totul a pornit din dimineața aceleiași zile, când, în jurul orei 7.40, medicul de gardă al Spitalului Orășenesc Oravița a sesizat Poliția despre faptul că la unitatea medicală a venit bărbatul de 60 de ani, care avea o rană la nivelul capului, posibil produsă prin împușcare.

„Din verificările efectuate s-a stabilit că nu au existat conflicte sau neînțelegeri între bărbat și membri ai familiei sau alte persoane, la nivelul Poliției nefiind înregistrate sesizări sau plângeri în legătură cu acesta. Ulterior, bărbatul a fost examinat de către medicul legist, iar în urma concluziilor medico-legale nu s-a confirmat faptul că plaga ar fi fost produsă prin împușcare, bărbatul nefiind rănit grav și refuzând internarea. Armele și muniția, precum și toate celelalte dispozitive și obiecte artizanale au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și vătămare corporală din culpă și continuă cercetările“, transmite IPJ CS.

Potrivit aceleiași surse, bărbatul urma să fie examinat de un medic specialist pentru demararea procedurii internării provizorii, acesta fiind cunoscut cu afecțiuni medicale.

JCS-A.M.