Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Chiar dacă încă nu se ştiu zonele de care se va ocupa operatorul de apă, reprezentanţii acestuia vor să fie pregătiţi, trecând la achiziţia utilajelor necesare!

La sugestia preşedintelui CJ, Romeo Dunca, AquaCaraş a început să-şi lărgească portofoliul de servicii, prin cumpărarea de utilaje şi participarea la licitaţii, pentru tuns iarba de pe marginea drumului şi pentru deszăpeziri pe drumurile judeţene. Asta ca să nu se mai piardă bani pe la alţii. Despre înţelegerea cu AquaCaraş pentru deszăpeziri, Romeo Dunca a precizat: „Vom încerca să analizăm şi să închidem contract, adică parte din deszăpezire. Anul trecut, din cele 8 milioane de lei primite la Direcţia Judeţeană de Drumuri, 4 milioane de lei au mers pentru deszăpezire“.

Şi cum spuneam, AquaCaraş se mişcă deja cu paşi repezi, scoţând la licitaţie achiziţia a două autospeciale second-hand, 4×4, pentru deszăpezire, dotate cu lamă și sărăriță. Pentru ele a pus la bătaie 350.000 de lei, cei interesaţi putând veni cu oferte până luni, 27 septembrie, la ora 15.00, durata contractului fiind de 30 de zile. Societatea se dotează la acest capitol pentru a-şi putea desfăşura, în bune condiţii, activităţile curente şi specifice, se arată în anunţul de achiziţie.

Întrebat despre câte utilaje se vor achiziţiona pentru deszăpezire, directorul AquaCaraş, Gheorghe Filipescu, a precizat că „Vor fi achiziţionate toate utilajele care sunt necesare să facem deszăpezire pe capacitatea pe care o avem. Deocamdată nu ştim câte utilaje vom lua, dar ne pregătim, pentru că este o procedură, trebuie s-o respectăm“.

Şeful AquaCaraş a mai subliniat că toate aceste demersuri au pornit în urma discuţiilor cu preşedintele CJ, Romeo Dunca: „Sigur, despre acea discuţie este vorba, dar nu am concretizat zonele. Eu sunt cu arma la picior, mă pregătesc, pentru ca atunci când e nevoie să fim pregătiţi“, a încheiat directorul Filipescu.

JCS-A.M.

FOTO: Arhivă