Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consilierii judeţeni au votat din nou, la ultima şedinţă, administratorii propuşi de forul administrativ în Consiliul de Administraţie (CA) al AquaCaraş

Spiritele s-au aprins din nou la ultima şedinţă a Consiliului Judeţean când s-a discutat despre votarea, încă o dată, a administratorilor instituţiei în CA al operatorului de apă. Însă, înainte de votul propriu-zis, aleşii au trebuit să voteze admiterea formulată de vicepreşedintele Ionuţ Popovici şi de avocatul Dan Stan împotriva hotărârii anterioare prin care s-au ales acei administratori. Popovici a făcut plângere împotriva propriului vot pentru că era rudă de gradul IV cu unul dintre administratorii propuşi, iar Dan Stan a făcut plângere pentru acelaşi motiv în calitate de candidat pentru un astfel de post.

Consilierul liberal Ioan Cojocariu spunea că ceea ce se întâmplă la Consiliul Judeţean este „abuz în serviciu“, cerându-i prefectului Matei Lupu, prezent la şedinţă, să constate dacă a fost conflict de interese. „Până şi proiectul de hotărâre este formulat greşit pentru că l-aţi pus pe dl Popovici primul. Plângerea a fost făcută prima dată de dl Dan Stan, uitaţi-vă la ordinea cronologică a înregistrării celor două plângeri. Cred că atunci când au văzut la Registratură plângerea au alergat speriaţi, l-au căutat pe dl Popovici să vină, să facă, să dreagă“, spunea Cojocariu.

„Vreau, dle prefect, să constataţi dacă din momentul votului până în cel al depunerii plângerii a fost conflict de interese. Plângerea depusă de Ionuţ Popovici este inadmisibil făcută, nu poţi invoca propria culpă. În plus, propun amânarea votării din nou a administratorilor pentru că lipseşte piesa principală: raportul acelei firme care a evaluat totul la AquaCaraş. Vrem să ştim şi noi la ce concluzii au ajuns oamenii ăia, plătiţi din bani publici, pentru evaluarea operatorului de apă“, a mai adăugat consilierul liberal.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, a precizat că pe masa lui a ajuns prima dată plângerea adusă de Ionuţ Popovici: „Mi-a adus-o direct. Cât despre amânarea votării administratorilor nu poate fi vorba pentru că la începutul şedinţei am votat toţi ordinea de zi. Aş vrea să avem în Consiliul Judeţean un dialog civilizat şi să ne argumentăm ideile, nu să facem spectacol“.

În replică, Cojocariu a mai adăugat: „Se caută încălcarea legii cu orice preţ în Consiliul Judeţean. Pentru că nu ne luaţi în considerare, nu vom participa la vot. Cât despre AquaCaraş, este o structură făcută doar pentru a atrage bani europeni, după ce se vor implementa proiectele cu finanţare europeană, cine ştie ce va mai fi. Aşa e când îţi iei iei o mireasă bogată, dar slută“.

Într-un final, cele două proiecte, atât admiterea plângerilor lui Dan Stan şi Ionuț Popovici cât şi alegerea administratorilor, au fost aprobate.