CARAŞ-SEVERIN – Societatea se va ocupa de reţelele de apă şi canalizare din alte 21 de localităţi din judeţ, ar putea tunde bălăriile de pe marginea drumurilor judeţene şi să facă deszăpeziri!
Societatea AquaCaraş s-a schimbat mult în ultima perioadă, încercând să-şi eficientizeze activitatea. Iar asta se poate face muncind mai mult şi pe mai multe direcţii. Asta ne spune Gheorghe Filipescu, directorul societăţii: „Vreau să vă informez cu o singură problemă: căutăm de lucru! Adică să perfecţionăm panoplia de servicii pe care le asigurăm populaţiei. Vă dau un exemplu: vin oamenii şi iau avize de la noi. Cine face proiectul, cine face raportul? Era o mentalitate foarte ascunsă, în sensul că de aici se dirija la anumite firme. Ăla face! De un an de zile nu mai face nimeni, facem noi! Ne-am adus avantaje economice substanţiale în pandemie. Şi acum suntem pe drumul deschis de a prelua serviciile de apă şi canal de la 21 de UAT-uri. La începutul lunii am fost la Socol şi la Pojejena, am făcut o primă inspecţie împreună cu conducerea primăriilor, şi urmează să preluăm aceste servicii, să mărim portofoliul de servicii la societate. Sigur, e mult de lucru, dar e mult mai incomod decât să nu faci“.
Despre lărgirea portofoliului de servicii oferit de societate ne-a vorbit şi Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean: „I-am rugat să caute variante pe utilajele pe care le au, să-şi cumpere utilaje din astea pentru tuns pe marginea drumului şi să participe la licitaţie, la noi, la Drumurile Judeţene. Să vină, de ce să dăm banii altora? În afară de asta, de ce să nu facem cu utilajele pe care deja le avem? Şi pe deszăpeziri! Dar, sigur e greoi, acolo e un blocaj, oamenii nu mai doresc să lucreze deloc, ne blochează, şi mai avem câteva zile. Cei care sunt pregătiţi de plecare nu vor să lucreze pur şi simplu, aşteaptă să-şi ia salariile şi gata. Ne blochează, ştiţi cum e? Când îi spui: adă-mi dosarul ăla şi el nu vine, ce să-i faci? Sunt oameni care nu-şi fac treaba! Nu vor! Vor să blocheze. N-aţi sesizat că din 5 sau 6 lucrări pe care le-am analizat am încropit 6 plângeri penale, din care la 5 a venit rezoluţia de începere a urmăririi penale. Vă spun, dacă ar lucra mai mult şi mi-ar aduce mai multe dosare…“.
Întrebat câte dosare are, cu începerea urmăririi penale, preşedintele CJ a încheiat scurt: Nu ştiu, eu n-am dosar cu începere, n-am cunoştinţă. Plângeri poate că or fi, dar n-am dosare. (…) Să vă rugaţi să nu mă bage ăştia la puşcărie, că faceţi infarct de bucurie“.
JCS-A.M.