Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ca măsură complementară, au fost reținute 51 de permise de conducere și retrase 28 de certificate de înmatriculare!

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 999 de sancțiuni contravenționale, dintre care 278 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. De asemenea, 147 de pietoni și 206 bicicliști care au încălcat normele rutiere au fost sancționați cu amendă sau avertisment.

18 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 18 care au depășit viteza legală cu peste 50 km/h, respectiv peste 70 km/h, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.

În plus, duminică, 10 decembrie, timp de 3 ore, a fost desfășurată o acțiune de tip blitz, pe DN 6, la care au participat polițiști de la Serviciul Rutier, Poliția Municipiului Caransebeș, Poliția Stațiunii Băile Herculane și Poliția Orașului Oțelu Roșu. În urma acțiunii organizate pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau din cauza depășirilor neregulamentare, polițiștii au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei și au reținut în vederea suspendării 7 permise de conducere, în cazurile în care au fost constatate abateri de la normele rutiere.

Oamenii legii au dat două exemple de cazuri de dosar penal surprinse pe drumurile din județ. Într-unul dintre ele, duminică, la ora 01.43, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, în localitatea Slatina-Timiș, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, care, la testarea alcooltest, avea o alcoolemie de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iar sâmbătă seară, la ora 21.50, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au oprit pentru control, pe strada Republicii din oraș, un autoturism condus de o femeie de 46 de ani, care a fost testată cu aparatul etilotest și avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambele persoane au fost conduse la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite.

JCS-A.M.