Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Banii au fost aprobați de consilierii locali, după ce comisia din cadrul municipalității a verificat proiectele depuse de diverse entități pe Legea 350 privind finanțările nerambursabile de la bugetul local. Cum în cadrul ședinței nu au fost dezbateri pe această temă, trecem în revistă proiectele câștigătoare!

La secțiunea Acțiuni Culturale, Episcopia a primit 75 de mii pentru proiectul „Trei decenii de slujire și actualitatea lucrării în societate”. Tot aici, câte 10 mii de lei, 8 mii de lei și 7 mii de lei au primit proiectele „Corul catedral sub bagheta timpului”, „Festivalul de teatru Phantasia” și „Fărămituri de lectură cu ceai”.

La Activități Sociale, Episcopiei i s-au alocat 75 de mii de lei pentru susținerea activităților la Centrul social Sf. Vasile cel Mare. 45 de mii de lei au mers către Caritas pentru îngrijirea persoanelor vârstnice la domiciliu și încă 40 de mii de lei, tot pentru Caritas, pentru cantina de ajutor social.

Episcopia a mai primit 30 de mii de lei, la secțiunea Culte, pentru realizarea documentației proiectului de pictură a Bisericii Monument Istoric – Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, în timp ce 20 de mii de lei au fost aprobați pentru un proiect de tabere creștine al Bisericii Penticostale Menorah.

Nu în cele din urmă, la Sport, proiectul celor de la Magica Balta, campioana Ligii a IV-a, a prins 80 de mii de lei. Gugulan MTB&RUN al Asociației Gugulanii Sportivi a primit 35 de mii de lei, în timp ce Asociația Sportivă Atletic Caransebeș s-a ales cu aproape 15 mii de lei pentru promovarea talentelor în acest sport.

Așa cum precizam la început, niciunul din consilierii locali nu a avut de obiectat la împărțeala fondurilor, așa că solicitanții se pot apuca de treabă, pentru că banii sunt acum asigurați din bugetul local.

JCS-R.M.