Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Recent, proiectul de hotărâre pentru reabilitarea străzilor Războieni, Călugăreni, Colonia Scânteii, Fragilor şi Ponor a primit girul consilierilor locali. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 7.628.844,59 lei, din care pentru construcţii şi montaj s-a aprobat suma de 6.576.615,77 lei!

Aşa cum reiese din documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI), lucrările vor fi ample şi constă în reabilitarea rigolelor, zidurilor de sprijin (pe strada Călugăreni) şi refacerea trotuarelor. Partea carosabilă va fi prevăzută cu pavaj din piatră naturală pe fundaţie din piatră spartă. Pentru scurgerea apelor pluviale se vor ridica la cote capacele de canal ale căminelor existente, iar pe străzile Călugăreni şi Ponor se vor monta separatoare de hidrocarburi pentru preepurarea apelor pluviale la deversarea acestora în râul Bârzava sau alţi emisari.

De asemenea, pentru iluminatul stradal se vor folosi corpuri de iluminat cu LED de 40W, amplasate unilateral la distanţe de 30 de metri. Ca o noutate, corpurile de iluminat vor fi echipate cu „Nema Socket“, conectate la drivere care vor permite funcţionare on-off, putând fi oricând integrate în soluţii de iluminat compatibile SMART. Totodată, nu vor lipsi indicatoarele şi marcajele rutiere.

JCS-Nicoleta Moraru