Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – Aceasta este valoarea unui proiect prin care sunt vizate înființarea unui Centru Multicultural și realizarea mai multor investiții la nivelul orașului!

Miercuri, 29 decembrie 2021, a fost semnat contractul de finanțare a proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020”, în valoare de 24,4 milioane de lei, dintre care 22,8 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Obiectivul acestui proiect este reprezentat de construirea unui Centru Multicultural nou și de realizarea de investiții în infrastructura rutieră și în spațiile verzi, în orașul Moldova Nouă.

Conform unui comunicat al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), proiectul va avea două componente. „Prima prevede extinderea Teatrului de Vară, prin înființarea și dotarea unui Centru Multicultural cu sală de spectacole, amfiteatru, bibliotecă, muzeu, săli de curs, ateliere, spații administrative și spații recreative exterioare. Centrul va fi dotat atât cu mobilier și echipamente pentru organizarea de spectacole și alte activități recreative, cât și cu echipamente IT și de birou”, a transmis ADR Vest.

Cea de-a doua componentă a proiectului este reprezentată de lucrările de reabilitare, care vor fi realizate la Strada Dunării (în lungime de aproximativ 1,5 km) și la Strada Port (cu o lungime de 165 m), precum și de reabilitarea trotuarelor aferente acestor străzi. „În plus, se va realiza o pistă de biciclete în lungime de 1,5 km. Tot în cadrul acestei componente, se vor amenaja spații verzi adiacente Centrului Multicultural, pe o suprafață de peste 11.000 mp, vor fi realizate alei pietonale și carosabile, spații de joacă pentru copii, iar zona va fi dotată cu mobilier urban, cișmele de apă și fântâni”, a mai evidențiat ADR Vest.

Proiectul are o durată de implementare de 24 de luni și este realizat prin Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

JCS-S.P.