Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Administraţia Bazinală de Apă Banat a demarat o acţiune de igienizare a mai multor râuri din vestul ţării, mai exact în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, şi anume pe canalul Bega, și râurile Timiş, Bârzava, Sebeş şi Cerna, în vederea îndepărtării depozitelor necontrolate de deşeuri apărute pe maluri!

ABA Banat încearcă astfel să evite antrenarea deşeurilor în cursurile de apă ale acestor râuri, pentru a nu se crea blocaje în dreptul podurilor, dar mai ales în dreptul lucrărilor hidrotehnice, care să ducă mai departe la posibile inundaţii. Astfel, reprezentanţii ABA Banat vin în sprijinul autorităţiilor locale, iar zonele unde se va acţiona sunt următoarele: zona Gării de Nord-aval intrare cartier Câlnic din Reşiţa, zona Pieței Agroalimentare (intravilan) din Caransebeş, zona Pieței Hercule (intravilan) din Băile Herculane.

Deplasările pe teren vor fi efectuate în echipe de câte doi angajați, echipați cu măști și mănuși, conform măsurilor impuse de starea de urgență aflată în vigoare. ABA Banat nu va colecta deșeurile de pe maluri și din cursurile de apă, ci va întreține albiile şi malurile acestora. Conform legislației în vigoare, obligația revine autorităților publice locale, care sunt direct responsabile cu gestionarea regimului deșeurilor în arealul administrat.

JCS-Nicoleta Moraru