Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a demarat procedura de întocmire a bazei de date cu preţuri de referinţă pentru maşini, utilaje şi echipamente specializate, care pot fi achiziţionate prin măsurile de investiţii aferente Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Acest demers permite Agenţiei să simplifice achiziţia de bunuri prin faptul că beneficiarii PNDR nu vor mai aplica procedura de achiziţie specifică beneficiarilor privaţi. Această procedură, care este în clipa de faţă aplicabilă în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, are o durată medie de derulare de trei luni şi presupune publicarea unei invitaţii de participare (care conţine specificaţii generale, astfel încât să nu fie considerată restrictivă participarea la licitaţie), primirea a minimum trei oferte conforme şi selectarea pentru achiziţie a ofertei care are preţul cel mai mic.

Odată cu definitivarea bazei de date, beneficiarii PNDR vor cumpăra direct echipamentul dorit care este afişat în baza de date, fără a mai parcurge nici o altă procedură de achiziţie. Mai mult, beneficiarii vor putea achiziţiona exact echipamentul dorit şi nu unul care a fost oferit cu preţul cel mai mic de către ofertantul desemnat câştigător în urma parcurgerii procedurii de achiziţie.

Adaugă comentariu