Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – Primele dispozitive şi echipamente medicale au ajuns zilele trecute la Spitalul Orăşenesc Oraviţa, graţie unui proiect cu finanţare europeană derulat în parteneriat cu Primăria Oraviţa.

După primii paşi făcuţi în vederea reabilitării Sanatoriului Marila, a ajuns la unitatea spitalicească de pe Valea Caraşului și o parte din aparatura medicală achiziţionată în cadrul proiectului european. Investiţia pentru dotarea secţiilor de Chirurgie şi ATI cu echipamente, dispozitive şi aparatură medicală performantă se ridică la circa 1 milion de euro.

„Continuăm să investim în sănătate! După ce s-au făcut pași importanți pentru a putea începe modernizarea, extinderea și dotarea Sanatoriului Marila, a ajuns la Spitalul Orășenesc Oravița o parte din aparatura medicală achiziționată printr-un proiect pe care îl derulăm împreună. Mai exact, secțiile de Chirurgie și ATI vor fi dotate cu echipamente, dispozitive și aparatură medicală noi și performante, în valoare de un milion de euro. Scopul comun pe care ni l-am propus este să îmbunătățim calitatea serviciilor medicale de care orăvițenii beneficiază chiar la ei acasă, iar diagnosticarea, investigațiile și tratamentul să fie precise și eficiente“, a subliniat Dumitru Ursu, primarul Oraviţei.

JCS-Nicoleta Moraru