Caraş-Severin, Romania


Mai mulţi cititori ne-au spus că inclusiv în Govândari a fost întreruptă apa, deşi aceasta fusese programată doar pentru Lunca Pomostului şi Moroasa II. Şi dacă la începutul acestei luni, furnizorul de apă anunţa că vor fi doar două întreruperi, până la ora actuală, în luna martie, au operat mai mult decât dublu. Potrivit municipalităţii, ele vor continua, chiar dacă AquaCaraş nu ştia de ele…

„Am cerut un grafic al acestor opriri, a precizat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, în cadrul unei conferinţe de presă. Întrucât cei de la AquaCaraş nu-l au, am solicitat graficul de la cei de la Hidroconstrucţia şi Strabag, cu zone, cu ore“. Potrivit unei adrese emise de către Hidroconstrucţia, societatea estima un număr de şase întreruperi până la jumătatea lunii aprilie, dintre care două au operat deja. Astfel, apa va fi oprită în 31 martie, între orele 9.00 şi 24.00, în zona centrală; în 5 aprilie, între orele 9.00 şi 24.00, în Lunca Pomostului; din 7 aprilie, de la ora 9.00, până în 8 aprilie, la ora 2.00, în Lunca Bârzavei; precum şi din 12 aprilie, de la ora 9.00, până în 13 aprilie, la ora 2.00, în Lunca Pomostului. Strabag-ul n-a prezentat încă un astfel de grafic.

„Apa s-ar putea să revină mai devreme“, spune directorul AquaCaraş Reşiţa

Cât despre problema apei din Govândari, se pare că, din vina reţelelor, presiunea în acel cartier este afectată de consumul din zona Triaj. În plus, edilul a precizat că, în urma unei discuţii purtate cu Ion Iliasa Frigură, directorul sucursalei reşiţene a AquaCaraş, acesta a spus că este posibil ca apa să revină la robinete ceva mai repede decât s-a anunţat iniţial, undeva în jurul orei 20.00-21.00. Cât despre problemele din Govândari, directorul a explicat faptul că, în zonă, s-a trecut la schimbarea contoarelor în anumite blocuri, ceea ce presupune oprirea apei. Fapt pentru care Stepanescu i-a cerut lui directorului AquaCaraş să nu mai permită astfel de acţiuni fără anunţarea prealabilă a oamenilor prin adrese scrise către administratori.

Antoniu Mocanu