Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Execuţia lucrărilor de modernizare a alimentării cu apă a fost din nou scoasă la licitaţie!

Faima apei alcaline naturale cu pH 8,25, cu coloizi de aur şi argint, a depăşit demult graniţele ţării, iar faptul că ea curge liber şi poate fi băută de oricine e cunoscut şi în judeţele limitrofe. Dovadă stau cozile pe care le formează, la sfârşit de săptămână, în special timişenii, veniţi să-şi umple bidoanele cu apă de la Ursoanea, de la poalele Cracului cu Aur. Mai puţin cunoscut e, însă, că apa de aici se regăseşte în reţeaua urbană din Bocşa, dar nu şi la ea acasă, în Ocna de Fier.

Povestea este prea lungă pentru a insista asupra ei, important fiind că e pe cale să rămână o pagină aridă a istoriei. Primăria comunei a scos, luni, pentru a doua oară la licitaţie pe SEAP, execuţia lucrării care, potrivit viceprimarului Constantin Tarbuzan, nu este una uşoară, dar nici extrem de dificilă. „Sperăm să se înscrie firme serioase care să facă lucrări de calitate. Practic noi avem captarea, staţia de pompare şi aducţiunea, toate funcţionale, rămânând de executat partea de înmagazinare, dezinfectare şi de distribuţie propriu zisă.“, a precizat edilul.

Astfel se explică, de altfel, şi prezenţa termenilor „modernizare“ şi „extindere“ în titulatura oficială a proiectului. Valoarea estimată a contractului scos la licitaţie este de 5.895.488,93 lei, fără TVA, din care 5.270.118,97 lei reprezintă doar contravalorea construcţiilor şi instalaţiilor. Termenul de execuţie prevăzut este de 12 luni.

JCS-Walter Fleck