Caraş-Severin, Romania

Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, generalul Anghel Iordănescu, a fost prezent la sfârşitul săptămânii trecute în municipiul de pe Bârzava, pentru a asista şi a oficia festivitatea de premiere a unei competiţii fotbalistice găzduite de Stadionul „Gloria“.

S-au aliniat la start 12 echipe, câştigătoare fiind o echipă din Reşiţa, care a avut în componenţă foşti şi actuali sportivi de performanţă, printre care triplul campion mondial la box amator, Francisc Vaştag, fiul cel mare al acestuia, Victor, fotbalist în Liga a IV-a, la Voinţa Lupac.

De asemenea, au fost prezenţi fundaşul echipei Dinamo Bucureşti, Cosmin Moţi, dar şi Leontin Doană, fost fotbalist, actual antrenor al echipei din Valea Domanului. Organizatorii au acordat şi trei premii speciale, pentru Sile Giurcanu – cel mai bun portar, Claudiu Scânteie – golgheterul întrecerii şi pentru Daniel Ispas – cel mai tehnic jucător.

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a menţionat că de aici a plecat un mare fotbalist, Cristian Chivu şi speră ca „fotbalul, sportul, să mai dea încă un jucător precum Cristian Chivu şi m-aş bucura enorm dacă noul Chivu, înainte de a ajunge la Inter Milano, ar trece pe la clubul Steaua“.

În ultima perioadă, a ieşit la rampă un al fotbalist talentat, de lot naţional, Andrei Vaştag, fiul cel mic al campionului mondial de box Francisc Vaştag. „Sincer, nu l-am văzut decât o singură dată, la un singur meci, a spus Anghel Iordănescu. Mie personal mi-a plăcut, am înţeles că este un mare talent. Eu îi doresc să fie serios, să muncească. Prin seriozitate şi muncă va reuşi să ajungă cel puţin la fel de faimos ca şi părintele lui“.

Anghel Iordănescu a ţinut să transmită şi un mesaj pentru tinerii din Banat: „Să creadă în sport, să creadă în educaţie, în şcoală, şi cred eu că şi prin sport pot să realizeze ceva, şi uitaţi-vă ce a reuşit să realizeze Cristi Chivu. Le-aş dori ca nu numai în fotbal, ci în orice sport, să reuşească să obţină marea performanţă“.