Amenzile au sărit de 15.000 de lei în trei zile - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Autorităţile şi-au făcut din nou simţită prezenţa în zonele aglomerate, în centrele comerciale, în pieţe, în restaurante, pe terase şi în trafic, în contextul pandemiei!

Un nou weekend de controale s-a încheiat, în cadrul acţiunilor fiind angrenaţi, în total, 333 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi reprezentanţi ai mai multor instituţii cu atribuţii în domeniu.

„Cu această ocazie, au fost verificate 138 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate peste 1.800 de persoane și au fost verificate 243 mijloace de transport. Echipele mixte de control au depistat 114 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020, cu sancțiuni în valoare totală de 3.500 de lei. 7 operatori economici și persoane fizice au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public, privat, închis și pentru participarea la astfel de activități, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții și pentru participarea la astfel de activități. De asemenea, au fost aplicate alte 28 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. În total, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 15.700 de lei. Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2“, informează Poliţia judeţului.

JCS – Antoniu Mocanu