Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Inspectorii CJPC spun că munca lor începe să dea roade, întrucât numărul operatorilor economici care se abat de la lege este în scădere.

Ouăle, carnea, cozonacii, vinul, precum şi alte produse alimentare specifice sărbătorilor pascale au fost verificate, în perioada 9 martie – 6 aprilie, de către inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin (CJPC). Rezultatele controalelor au fost prezentate de inspector Lavinia Griza, în cadrul celei mai recente şedinţe de Colegiu Prefectural. Astfel, aflăm că, în perioada supusă controlului, au fost verificaţi 32 de operatori economici, constatându-se abateri la nouă dintre ei. În cea mai mare parte, neconformităţile au fost legate de etichetarea produselor alimentare, încadrarea acestora în termenul de valabilitate, nerespectarea condiţiilor prescrise de producători la comercializarea şi expunerea produselor ori pentru neafişarea preţurilor.

Potrivit declaraţiilor inspectorului Griza, s-au aplicat cu această ocazie sancţiuni contravenţionale în valoare de 20.000 de lei şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a unei cantităţi de 26,5 kilograme de alimente. De asemenea, reprezentantul CJPC Caraş-Severin a mai declarat că, faţă de 2017, sărbătorile pascale din acest an au adus mai puţine sancţiuni şi abateri de la lege pentru operatorii economici, poate şi datorită faptului că, săptămânal, inspectorii organizează controale tematice atât în magazinele alimentare, cât şi în cele nealimentare.