Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Senatorul PP-DD de Caraş-Severin Ion Simeon Purec a depus trei amendamente la Legea bugetului de stat pe 2014, ce au şi primit avizul din partea comisiilor celor două Camere.

„Două dintre amendamente sunt pentru Bocşa, iar cel de-al treilea pentru Băile Herculane. Din păcate, nu am mai putut depune şi pentru Moldova Nouă, unde primarul ar fi avut în vedere încă zece amendamente, din cauză că mi le-a trimis cu întârziere”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Ion Simeon Purec.

În ceea ce priveşte primul amendament, acesta se referă la reabilitarea corpurilor A şi B la Liceul „Tata Oancea”, unde lucrările se ridică la 1,9 milioane lei, iar cel de-al doilea la amenajarea Casei Orăşeneşti de Cultură din Bocşa, lucrările fiind de circa 540.000 de lei. În ceea ce priveşte amendamentul legat de staţiunea Băile Herculane, acesta vizează reabilitarea reţelei de apă potabilă şi canalizare menajeră, în valoare de aproape 4,5 milioane lei. Acest proiect a fost deschis finanţării încă din 2012, însă, din cauza lipsei de fonduri, a fost întrerupt.

Comisiile pentru Administraţie Publică a Senatului şi cea a Camerei Deputaţilor din Parlamentul României şi-au dat avizul pentru cele trei amendamente. Mai este necesar un raport de admitere din partea Comisiei de Buget-Finanţe, dar şi a plenului celor două Camere.