Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Calendarul apelurilor de proiecte din cadrul Programului Regional Vest 2021-2027 va fi modificat. În consecinţă, lansarea primelor apeluri de proiecte va fi şi ea decalată, informează Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest!

Cauza o reprezintă adoptarea de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă nr.23/2023, privind instituirea unor măsuri de simplificare şi digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021-2027. Noile norme prevăzute de această ordonanţă generează obligaţii suplimentare atât pentru autorităţile de management, cât şi pentru beneficiari. Astfel, ghidurile lansate în consultare publică începând cu luna noiembrie 2022, pentru care au fost deja trimise observaţii şi propuneri, nu mai sunt de actualitate şi vor trebui readaptate corespunzător.

Cele 23 de apeluri de proiecte ce urmau a fi lansate în perioada următoare, conform programului publicat de ADR Vest, însumau un buget total de peste 463 de milioane de euro, ceea ce reprezintă circa 40% din banii alocaţi judeţelor Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş regiunii pentru exerciţiul financiar 2021-2027. Forma finală a Ghidului solicitantului de finanţare va fi publicată, estimativ, cândva în cursul lunii iunie.

JCS-Walter Fleck