Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aşa au declarat alegătorii reşiţeni la ieşirea din secţiile de votare. Încă de la orele dimineţii, reşiţenii din cartierul Govândari s-au prezentat la urne pentru a-şi exercita dreptul la vot pentru alegerea celor care ne vor reprezenta în Parlamentul European.

Cu toate acestea, cei care s-au gândit la viitorul României au fost reşiţenii cu vârste peste 30 de ani, tinerii preferând să nu se prezinte la urne. „Am votat şi sper să fie mai bine chiar şi cu un procent de 0,01%. Numai mai rău să nu fie”, ne-a declarat Ioana Vodea, în vârstă de 35 de ani.

Şi Cornelia Zbârnea, pensionară, şi-a făcut „datoria cetăţenească” după cum ne-a mărturisit aceasta şi speră ca cei pentru care şi-a pus ştampila pe buletinul de vot „să facă treabă mai bună”.

Şi Viorica Pătruţ ne-a mărturisit: „Am votat şi am speranţa că vor face lucruri bune”. Până la prânz, în secţiile de votare arondate străzilor Peleaga, Şurianu, Vlădeasa, Măcinului, Republicii, Făgăraşului, Rarău, Gugu, Ţibleşului şi Calea Caransebeşului, prezenţa la vot nu a depăşit 100 de alegători. După cum ne-au informat preşedinţii secţiilor de votare din această zonă nu au fost semnalate probleme.

Lavinia Predescu